Zálesácká kuchyně
Popis
Průvodce plný táborových dovedností pro začínající trampy, zálesáky a všechny, které láká volný pobyt a pohyb v přírodě. Úvodem se dozvíme, jak připravit oheň, jaké vhodné dřevo na něj použít, jak správně zacházet se sekyrkou i nožem a jak rozdělat svůj první táborák. Další kapitoly nás pak seznámí s přípravou vhodného typu ohniště, co vše je třeba mít v zálesácké kuchyni i jak zacházet s kulinářským náčiním v praxi. Naučíme se i to, jak si vyrobit přírodní chladničku, jakými způsoby potraviny uchovávat a které plody lesa v kuchyni použít. Závěrem dostaneme celou řadu jednoduchých receptů, kterými můžeme svůj pobyt v přírodě a samostatnost příjemně zpečetit.
Autor | F. A. Elstner |
Rok vydání | 1991 |
Číslo vydání | 2. |
Nakladatelství | Naše vojsko |
Ilustrace | František Škoda |
Počet stran | 200 |
Vazba | brožovaná |
Stav | mírně ohnuté rohy, podpis původního majitele |